Dojohouder en hoofddocent Caroline Bied-Charreton (5e dan)

Hallo! Ik ben Caroline en zestien jaar geleden ben ik met Aikido Alphen gestart. Het aardse van aikido gecombineerd met de eindeloos fascinerende interne processen die je ermee kunt bestuderen maakt dat ik me al dertig jaar bezig houdt met deze mooie kunstvorm. Ik maak reizen naar Japan en andere landen om daar vele andere mensen te ontmoeten en met ze te trainen. Het mooie van aikido vind ik dat je leert kijken naar de kracht van mensen. Vooral bij de kinderlessen is het fantastisch om te zien hoe de kinderen gaan stralen als je ze aanmoedigt om zichzelf te zijn. Ook het sociale aspect van aikido is heel belangrijk voor mij. Bewegen op een manier die klopt voor mij en de ander, zonder mezelf te kort te doen en met respect, is een oefening die weerspiegelt hoe ik in het leven wil staan.

Actiefoto van mij met Rene, tijdens de Combat Games in Peking

Docent zaterdagles Annibale (2e dan)

Mijn naam is Anni en ik ben heel blij dat ik mijn enthousiasme voor het aikido met jullie kan delen. Sinds een aantal jaar geef ik iedere zondag les bij Aikido Voorburg en nu dan ook structureel in Alphen. Aikido is voor mij niet zomaar een hobby, het is meer een levensstijl. Nooit gedacht dat het zo belangrijk zou worden in mijn leven, maar het is echt waar. Aikido heeft ervoor gezorgd dat ik anders in het leven ben komen te staan. Het heeft mij veel harmonie en balans gebracht.

Docenten maandagles Erwin (3e dan) en Evert-Jan (2e dan)

Docententeam Volwassenen

Frank, Caroline, Erwin, Martin.

Docent KIDS en TEENS Pascal Alebregtse (2e dan)

Pascal geeft de aikidokinderlessen op de vrijdag

Hallo, ik ben Pascal. Sinds 2017 geef ik bij Aikido Alphen met veel plezier de lessen KIDS en TEENS. Het geeft me telkens weer heel veel energie om op zaterdagochtend op de mat te staan. Aikido is echt mijn passie! De levendigheid van de kinderen zorgt ervoor dat ik met beide benen op de grond blijf sta. Ik wil ze inspireren om aardig met elkaar om te gaan. In de les probeer ik ze veel rust mee te geven. Zodat ze ontdekken dat als ze geconcentreerd zijn, ze nog meer kunnen leren.

Docent KIDS en TEENS Aron van Puffelen (1e dan)

Aron assistent kids

Docent Magali Veldhuis – aanspreekpunt en gastvrouw (1e dan)

Assistent KIDS en TEENS Matthijs ten Brink

Docententeam KIDS en TEENS

Caroline, Magali, Pascal, Matthijs, Aron.