Dojohouder Caroline Bied-Charreton (5e dan)

Hallo! Ik ben Caroline en vijftien jaar geleden heb ik Aikido Alphen opgericht. Inmiddels is Aikido Alphen uitgegroeid tot een volwaardige dojo, waar ruimte is voor kinderen vanaf 6 jaar tot en met senioren van 70 jaar en waar ik mensen heb opgeleid tot en met derde dan. Vijf jaar geleden is daar Aikido Leiderdorp bijgekomen, het afgelopen jaar Aikido Voorburg. Ik leid mijn dojo’s met hart en ziel. De meeste lessen geef ik dan ook zelf. De dojo is mijn levenswerk.

Hier ontvang ik met vijfde dan certificaat uit handen van Christian Tissier Shihan.
Actiefoto van mij met Rene, tijdens de Combat Games in Peking
Actiefoto van mij met René, tijdens de Combat Games in Peking

Docent kids Pascal Alebregtse (2e dan)

Pascal geeft de aikidokinderlessen op de vrijdag

Hallo, ik ben Pascal. Sinds 2017 geef ik de Aikido Alphen KIDS lessen op de vrijdag. Ook ben ik op de dinsdag de vaste assistent van Caroline. Hiervoor heb ik jarenlang als kinderassistent in de dojo rondgelopen. In 2016 heb ik de lerarenopleiding (ALMA, niveau 2) met succes afgerond.

Lesgeven geeft mij veel energie. Aikido is echt mijn passie! De levendigheid van de kinderen zorgt ervoor dat ik met beide benen op de grond blijf sta. Ik wil ze inspireren om aardig met elkaar om te gaan. In de les probeer ik ze veel rust mee te geven. Zodat ze ontdekken dat als ze geconcentreerd zijn, ze nog meer kunnen leren.

Docent basistraining Annibale Maddedu (2e dan)

Annibale assistent jongerenaikido

Hallo! Ik ben Anni en ik ben dol op aikido lesgeven. Samen met mijn vriendin Monique ben ik in 2018 beginnen met Aikido Voorburg. Daarnaast vind ik het superleuk om met ingang van het seizoen 2020-2021 de basistraining aikido voor volwassenen op me te nemen bij Aikido Alphen.

samenwerken

Team Aikido Alphen

Een dojo kan niet zonder team. Wij willen namelijk het hele jaar door de lessen laten doorlopen. Ook in de vakanties. Daarom is er een poule van gevorderde leerlingen die de lessen overnemen wanneer het nodig is. Niet alleen lopen alle lessen dan door, door les te geven leer je zelf ook heel veel. Zo creëren we een win-win situatie. Dit team wordt ieder jaar groter. In de zomervakantie geven twaalf verschillende docenten in totaal zes keer twee keer in de week les. Met dank aan Martin, Frank, Sandra, Anni, Monique, Aron, Pascal, Natasja en Erwin.

Natasja en Monique
Aron
Erwin gooit Math