Dojohouder Caroline Bied-Charreton (5e dan)

Hallo! Ik ben Caroline en vijftien jaar geleden ben ik met Aikido Alphen gestart. Het aardse van aikido gecombineerd met de eindeloos fascinerende interne processen die je ermee kunt bestuderen maakt dat ik me al dertig jaar bezig houdt met deze mooie kunstvorm. Ik maak reizen naar Japan en andere landen om daar vele andere mensen te ontmoeten en met ze te trainen. Het mooie van aikido vind ik dat je leert kijken naar de kracht van mensen. Vooral bij de kinderlessen is het fantastisch om te zien hoe de kinderen gaan stralen als je ze aanmoedigt om zichzelf te zijn. Ook het sociale aspect van aikido is heel belangrijk voor mij. Bewegen op een manier die klopt voor mij en de ander, zonder mezelf te kort te doen en met respect, is een oefening die weerspiegelt hoe ik in het leven wil staan.

Hier ontvang ik mijn vijfde dan certificaat uit handen van Christian Tissier Shihan.
Actiefoto van mij met Rene, tijdens de Combat Games in Peking
Actiefoto van mij met René, tijdens de Combat Games in Peking

Docent kids Pascal Alebregtse (2e dan)

Pascal geeft de aikidokinderlessen op de vrijdag

Hallo, ik ben Pascal. Sinds 2017 geef ik de Aikido Alphen KIDS lessen op de vrijdag. Ook ben ik op de dinsdag de vaste assistent van Caroline. Hiervoor heb ik jarenlang als kinderassistent in de dojo rondgelopen. In 2016 heb ik de lerarenopleiding (ALMA, niveau 2) met succes afgerond.

Lesgeven geeft mij veel energie. Aikido is echt mijn passie! De levendigheid van de kinderen zorgt ervoor dat ik met beide benen op de grond blijf sta. Ik wil ze inspireren om aardig met elkaar om te gaan. In de les probeer ik ze veel rust mee te geven. Zodat ze ontdekken dat als ze geconcentreerd zijn, ze nog meer kunnen leren.

Docent basistraining Annibale Maddedu (2e dan)

Annibale assistent jongerenaikido

Hallo! Ik ben Anni en ik ben dol op aikido lesgeven. Samen met mijn vriendin Monique ben ik in 2018 beginnen met Aikido Voorburg. Daarnaast vind ik het superleuk om met ingang van het seizoen 2020-2021 de basistraining aikido voor volwassenen op me te nemen bij Aikido Alphen.

samenwerken

Team Aikido Alphen

Een dojo kan niet zonder team. Daarom is er een poule van gevorderde leerlingen die de lessen overnemen wanneer het nodig is. Niet alleen lopen alle lessen dan door, door les te geven leer je zelf ook heel veel. Zo creëren we een win-win situatie.

Natasja en Monique
Aron
Erwin gooit Math