Stage en examens zaterdag 9 december

Van 14 tot 16 uur met vanaf 16:15 examens aikidostage o.l.v. Caroline. Iedereen van harte welkom. Als je niet zeker weet of je examen kunt doen, vraag het je leraar.

Uitbreiding lesuren en start beginnerscursus

Met ingang van 23 oktober 2023 zullen Erwin en Evert-Jan samen de verantwoordelijkheid gaan dragen voor een nieuw lesuur op de maandag. Alle leden zijn zonder extra kosten welkom voor ondersteuning en extra training!

Start beginnerscursus

Na de (gratis) kennismaking op de 23ste zal er vanaf 30 oktober 2023 een beginnerscursus starten van 5 lessen waarin Erwin en Evert-Jan jullie zullen meenemen in de wereld van aikido. Om 19:30 uur is het verzamelen en matten leggen. De les duurt tot 21 uur. De cursus kost € 50. Het is een unieke kans om met een groep te kunnen starten aan deze prachtige, allesomvattende sport. Aikido is zowel ontspannend als actief, zowel meditatief als gezellig. Heb je deze beginnerscursus gemist? In januari 2024 zal er weer een cursus starten: op 11 januari gratis kennismaking, start cursus op maandag 18 januari 2024. Daar kun je je nu al voor opgeven.

Nieuwe stagiair

Vanaf september start David als stagiair op de kindergroep van Aikido Alphen. Hij traint zelf al jaren aikido en zal ons nu komen ondersteunen in het kader van zijn maatschappelijke stage. Welkom David!

Nieuwe docent en trainingstijden

Vanaf mei 2023 zal Anni de zaterdagles voor volwassenen op zich nemen. Hij heeft een mooi programma opgebouwd dat het beste tot zijn recht komt in anderhalf uur. Vandaar dat de les nu van 12:00 tot 13:30 duurt. Van harte aanbevolen!

Zomerrooster 2022

De trainingen voor volwassenen worden tijdens de zomer verzorgd door Martin, Erwin en Frank. Iedere woensdag van 19:00 – 21:00. Het reguliere rooster start op woensdag 24 augustus. De kinderlessen starten weer op zaterdag 27 augustus.

Aikido Alphen KIDS krijgen een nieuwe gekleurde band

Het jaar is afgesloten met een kijkdag voor de ouders. Alle kinderen konden laten zien hoe goed ze kunnen samenwerken en hoe makkelijk ze al kunnen rollen en vallen.

Jeugd doet eerste volwassen examen

Ikkyo, shihonage, iriminage. Waar we met de kinderen beginnen met namen als de cola-techniek en de stop-techniek, leert de jeugd de officiële Japanse namen kennen. De eerste lichting heeft nu dan ook examen gedaan volgens het volwassen systeem. Daarmee hebben ze de 6e kyu verdiend en dragen ze weer een witte band. Voor deze graad wordt verwacht dat ze serieus kunnen oefenen. De oudste jongeren zullen na de zomervakantie dan ook gaan meedraaien met de volwassenen.

Stagiair

Vanaf oktober 2021 hebben wij een stagiair. Hij heet Matthijs en zal ons ondersteunen bij de jongste kindergroepen. Zelf doet hij aikido in de tienplus groep en is hij bezig om zich voor te bereiden op het zesde kyu examen. Welkom Matthijs!

Matthijs de stagiair bij Aikido Alphen KIDS

Eerste ministage een feit

Op zaterdag 24 september werd de eerste ministage gehouden na aanleiding van het bezoek van Christian Tissier aan Nederland de week ervoor. Met een enthousiaste groep is er stevig getraind.