kinderles aikido

Aikido is een verdedigingssport

Bij aikido leer je goed vallen en rollen zonder jezelf pijn te doen. Om daarna weer snel op te staan. We doen dieren na, we lopen op onze knieën, je leert stevig staan en voor jezelf opkomen. Er zijn geen wedstrijden in aikido. Vechten en botsen is bij aikido dus absoluut verboden! Bij aikido is samenwerken en elkaar helpen heel belangrijk. Hier doen we veel oefeningen mee. Je hoeft niets te kunnen. Wel verwachten we dat je je beste beentje voorzet. Iedereen kan meedoen, meisjes en jongens.

kids focus

Geen “gedoe” veroorzaken

Bij aikido leer je om goed te luisteren en op te letten. Je leert om rekening te houden met elkaar. Je leert om geen “gedoe” te veroorzaken. De beste manier om jezelf te beschermen is natuurlijk om ervoor te zorgen dat je niet in de problemen komt! En daar kun je meestal zelf heel veel aan doen. Hier oefenen we mee tijdens de les.

Focus

Bij Aikido Alphen besteden we veel aandacht aan het mentale aspect. Zo kennen we het onderdeel “focus”. Hierin leren de kinderen om geconcentreerd te oefenen en om door te werken. Dingen waar je ook thuis en op school wat aan hebt. Aikido is dus meer dan een leuke sport!

warming up kids stretching

Wat je allemaal leert:

  1. Stevig op je benen staan;
  2. Vallen zonder jezelf pijn te doen;
  3. Samenwerken;
  4. Allerlei dieren na doen;
  5. Je beter concentreren;
  6. Elkaar helpen;
  7. Tot 10 tellen in het Japans en andere Japanse woorden;
  8. Beleefd en aardig zijn;
  9. Dapper zijn en soms dingen doen die je moeilijk vindt;
  10. Respect hebben voor elkaar.

Aardig zijn

Aikido komt uit Japan en is ontwikkeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Morihei Ueshiba was het vechten beu en vond het belangrijk om aardig met elkaar om te gaan. Daarom ontwikkelde hij aikido. Bij aikido doe je allerlei oefeningen zonder wedstrijdje. Je kunt dus nooit verliezen. Het gaat om het meedoen. Je oefent om jezelf sterker en zelfverzekerder te maken. En je oefent met grenzen. We herhalen veel. Zodat je je de aikido oefeningen echt eigen kunt maken. Iedereen is welkom.

gratis proefles

Dinsdag of vrijdag

Je kunt kiezen tussen twee dagen, dinsdag of vrijdag. De les op dinsdag is van 18:00 tot 19:00 uur en wordt gegeven door Caroline en Jasper. De les op vrijdag is van 18:30 tot 19:30 en wordt gegeven door Pascal en Aron. Beide lessen zijn geschikt voor kinderen van 5 tot ongeveer 12 jaar.

Gevorderde kinderen

Gevorderde kinderen trainen op de donderdag van 18:30 – 19:30 uur. Deze les is op uitnodiging.

Strippenkaart

Eerst kun je een keer gratis mee komen doen met een proefles. Als de proefles bevalt, dan kun je  de strippenkaart nemen. Deze kost 35 euro en hiervoor kun je nog eens zes lessen mee komen doen. Dat betekent dat je nog geen lid wordt en je dus de tijd krijgt om te ontdekken of je echt op aikido wilt. Na de strippenkaart kun je je inschrijven.

Lidmaatschap

Lidmaatschap voor kinderen kost 312 euro per jaar. Je betaalt € 26 per maand, gedurende 12 maanden per jaar. De opzegtermijn is één maand. Tijdens de schoolvakanties is er geen aikidoles.

gratis proefles
Eind 2018 was er een aflevering van het Klokhuis over aikido. Daar komt dit liedje uit.