gratis proefles

Aikido is één van de Japanse Martial Arts en dus een contactsport. Je leert hoe je jezelf kunt verdedigen als je wordt beetgepakt of aangevallen met een slag of stoot. Je leert hoe je de aanvaller kunt gooien of werpen zonder daarbij jezelf of de ander pijn te doen. Hierbij gebruik je niet je eigen kracht, maar de kracht van de tegenstander.

Respect, discipline en concentratie zijn belangrijk bij aikido. Iedereen die zich inzet kan aikido leren. Het maakt niet uit wat je kunt of hoe goed je kan sporten. Aikido is leuk voor meiden en jongens. 14 jaar is de ideale leeftijd om met aikido te beginnen. Je kunt in vijf jaar je zwarte band halen.

De jeugd doet mee in de groepen die ook geschikt zijn voor beginnende volwassenen. Dit kan op:

  1. Dinsdag (19:00 – 20:00 uur)
  2. en of de donderdag (19:30 – 21:00 uur)

Je leert het meeste van oefenen met elkaar. Het voordeel van volwassenen is dat ze serieus zijn en groot. Daardoor kom je in een serieuze leeromgeving terecht waardoor je goed kunt leren. Ook voel je het gelijk als je iets niet goed doet, omdat ze weerstand bieden. In deze groepen kom je ook andere jongeren tegen.

gratis proefles

Strippenkaart

Eerst kun je mee komen doen met een gratis proefles. Als die goed bevalt, dan kun je een strippenkaart nemen en voor 40 euro nog eens zes proeflessen volgen. Je wordt dan nog geen lid en hoeft ook nog geen pak aan te schaffen. Zo kun je echt ontdekken of je door wilt gaan met aikido.

Lidmaatschap

Jongeren van 12 tot 16 jaar betalen 32,50 euro per maand, gedurende 12 maanden, dus het hele jaar door. De opzegtermijn is één maand. Je traint één keer in de week.

Als je structureel twee keer in de week wilt komen trainen, dan betaal je 37,50 euro per maand.

Voor jongeren vanaf 16 jaar en/of derde kyu geldt standaard het tarief van 37,50 euro per maand. Dan kun je zelfs drie keer komen trainen, namelijk ook op de zondag van 19:30 – 21 uur.

Als je lid wilt worden van Aikido Alphen, neem dan contact op met Caroline 06-27008768.

Aikido was eind 2018 in een aflevering van het Klokhuis.