Aikido is een martial art en dus een contactsport. Je leert hoe je jezelf kunt verdedigen als je wordt vastgepakt of aangevallen met een slag of stoot. Je leert hoe je de aanvaller kunt gooien of werpen zonder daarbij jezelf of de ander pijn te doen. Hierbij gebruik je niet je eigen kracht. maar de energie van de tegenstander.

Respect, discipline en concentratie zijn belangrijk bij aikido. Iedereen die zich inzet, kan aikido leren. Het maakt niet uit wat je kunt of hoe goed je kan sporten. Aikido is leuk voor meiden en jongens. 14 jaar is de ideale leeftijd om met aikido te beginnen. Je kunt in vijf jaar je zwarte band halen.

gratis proefles

De jeugd vanaf 12 jaar doet mee in de groepen die ook geschikt zijn voor beginnende volwassenen. Deze lessen zijn op:

  1. Dinsdag (19:00 – 20:00 uur) en/of
  2. Donderdag (19:30 – 21:00 uur)

Je leert het meeste van oefenen met elkaar en van oefenen met verschillende soorten mensen. Het voordeel van volwassenen is dat ze serieus zijn en groot. Daardoor kom je in een serieuze leeromgeving terecht waardoor je goed kunt leren. Ook voel je het gelijk als je iets niet goed doet, omdat ze weerstand bieden. In deze groepen kom je ook andere jongeren tegen.

Strippenkaart

De eerste proefles is gratis. Als je dit leuk vond, dan kun je met een strippenkaart nog 6 lessen vrijblijvend komen meedoen. De strippenkaart kost 40 euro.

Lidmaatschap

Na die 7 lessen kun je besluiten om lid te worden. Jongeren van 12 tot 16 jaar betalen 32,50 euro per maand, gedurende 12 maanden, dus het hele jaar door. De opzegtermijn is één maand. Je traint één keer per week.

Als je structureel twee keer in de week wilt komen trainen, dan betaal je 37,50 euro per maand.

Voor jongeren vanaf 16 jaar en/of de derde kyugraad geldt standaard het tarief van 37,50 euro per maand. Dan kun je zelfs drie keer komen trainen, namelijk ook op de zondag van 19:30 tot 21 uur/

Als je lid wilt worden, neem dan contact op met Caroline 06-27008768

Aikido was eind 2018 in een aflevering van het Klokhuis.