gratis proefles

Aikido is één van de Japanse Martial Arts en dus een contactsport. Je leert hoe je jezelf kunt verdedigen als je wordt beetgepakt of aangevallen met een slag of stoot. Je leert hoe je de aanvaller kunt gooien of werpen zonder daarbij jezelf of de ander pijn te doen. Hierbij gebruik je niet je eigen kracht, maar de kracht van de tegenstander.

Respect, discipline en concentratie zijn belangrijk bij aikido. Iedereen die zich inzet kan aikido leren. Het maakt niet uit wat je kunt of hoe goed je kan sporten. Aikido is leuk voor meiden en jongens. 14 jaar is de ideale leeftijd om met aikido te beginnen. Je kunt in vijf jaar je zwarte band halen.

Voor jongeren zijn er verschillende mogelijkheden bij Aikido Alphen om aikido te leren:

  1. Meedoen met de kids les op de donderdag (18:30 – 19:30 uur). Dit uur is voor gevorderde kinderen en jongeren die echt aikido willen leren. Een mooi instapuur dus als je snel de basisvaardigheden wilt leren omdat de kinderen die daar zijn al veel aikido beheersen. Samenwerking is heel belangrijk bij aikido. Je leert echt van en met elkaar. De gevorderde kinderen kunnen je dus goed helpen.
  2. Meedoen met de volwassenen op de dinsdag (19:00 – 20:00 uur) en of de donderdag (19:30 – 21:00 uur). Je leert het meeste van oefenen met elkaar. Het voordeel van volwassenen is dat ze serieus zijn en groot. Daardoor kom je in een serieuze leeromgeving terecht waardoor je goed kunt leren. Ook voel je het gelijk als je iets niet goed doet, omdat ze weerstand bieden. In deze groepen kom je ook andere jongeren tegen.

Je kunt zelf bepalen wat jij het prettigst vindt. Je mag ook eerst groep 1 proberen. Dan kijken we samen wat de beste leeromgeving is voor jou.

gratis proefles

Strippenkaart

Eerst kun je mee komen doen met een gratis proefles. Als die goed bevalt, dan kun je een strippenkaart nemen en voor 35 euro nog eens zes proeflessen volgen. Je wordt dan nog geen lid en hoeft ook nog geen pak aan te schaffen. Zo kun je echt ontdekken of je door wilt gaan met aikido.

Lidmaatschap

Jongeren tot en met de groene band en/of 13 jaar betalen 25 euro per maand, gedurende 12 maanden, dus het hele jaar door. De opzegtermijn is één maand. Zij trainen één keer per week in de jongerengroep.

Jongeren vanaf zesde kyu en/of 14 jaar betalen 30 euro per maand.

Jongeren vanaf zesde kyu en/of 14 jaar mogen een keer extra komen trainen. Dit is op de dinsdag van 19:00 tot 20:00 uur. En ze mogen ook meedoen met de zwaardles op de dinsdag van 20 tot 20:30 uur.

Jongeren vanaf derde kyu en/of 16 jaar betalen 35 euro per maand. Zij mogen vanaf vierde kyu naast de dinsdagles ook meedoen met de zondag les.

Als je lid wilt worden van Aikido Alphen, neem dan contact op met Caroline 06-27008768.

gratis proefles