Dojohouder

Caroline Bied-Charreton (5e dan)

Hallo! Ik ben Caroline en ruim tien jaar geleden heb ik Aikido Alphen opgericht. Inmiddels is Aikido Alphen uitgegroeid tot een volwaardige dojo, waar ruimte is voor kinderen van 5 jaar tot en met senioren van 70 jaar en waar ik mensen heb opgeleid tot en met derde dan. Vijf jaar geleden is daar Aikido Leiderdorp bijgekomen. Ik leid mijn dojo’s met hart en ziel. De meeste lessen geef ik dan ook zelf. Het is mijn levenswerk.

Ik ben nu bijna 25 jaar met aikido bezig en nog steeds leer ik iedere dag, meestal bij mijn leraren Wilko Vriesman of Christian Tissier of tijdens mijn reizen naar het land van oorsprong, Japan. Aikido is zo oneindig boeiend! En steeds meer kan ik er ook mijn eigen invulling aan geven. Omdat ik een wiskunde achtergrond heb ben ik erg geïnteresseerd in het optimaliseren van bewegingen. Daarnaast ben ik geboeid door het thema contact en communicatie, omdat ik denk dat wij mensen niet alleen moeten zijn. Als we onszelf durven zijn en vanuit vertrouwen en met nieuwsgierigheid kunnen luisteren naar een ander, dan zijn we in staat om écht contact te maken. En hier kunnen mooie dingen uit ontstaan! Zo hoop ik mijn steentje bij te dragen aan een mooiere wereld.

Graag deel ik mijn visie met jou. Je bent welkom in één van mijn dojo’s in Alphen aan den Rijn of Leiderdorp. Ook kom ik graag naar jouw dojo om een stage te verzorgen.

Hier heb ik net mijn 5e dan certificaat ontvangen uit handen van Christian Tissier Shihan.

Hier heb ik net mijn 5e dan certificaat ontvangen uit handen van Christian Tissier Shihan.

Actiefoto van mij met Rene, tijdens de Combat Games in Peking

Actiefoto van mij met Rene, tijdens de Combat Games in Peking


Docent KIDS

Pascal Alebregtse (1e dan)

Pascal geeft de aikidokinderlessen op de vrijdag

Hallo, ik ben Pascal. Sinds 2017 geef ik de Aikido Alphen KIDS lessen op de vrijdag. Ook ben ik op de dinsdag de vaste assistent van Caroline. Hiervoor heb ik jarenlang als kinderassistent in de dojo rondgelopen. In 2016 heb ik de lerarenopleiding (ALMA, niveau 2) met succes afgerond.

Lesgeven geeft mij veel energie. Aikido is echt mijn passie! De levendigheid van de kinderen zorgt ervoor dat ik met beide benen op de grond blijf sta. Ik wil ze inspireren om aardig met elkaar om te gaan. In de les probeer ik ze veel rust mee te geven. Zodat ze ontdekken dat als ze geconcentreerd zijn, ze nog meer kunnen leren.

Assistent KIDS

Aron van Puffelen (2e kyu)

Aron assistent kids

Assistent Jongeren

Annibale Maddedu (2e dan)

Annibale assistent jongerenaikido


Team Aikido Alphen

Martin Beumer (2e dan), Erwin van Lienden (3e dan), Marco Brunt (3e dan)

Een dojo kan niet zonder team. Wij willen namelijk het hele jaar door de lessen laten doorlopen. Ook in de vakanties. Daarom is er een poule van gevorderde leerlingen die de lessen kunnen overnemen als het nodig is.