Op 24 juni werd in de dojo weer de jaarlijkse Aikido Alphen DAG gehouden. Met twee oplettende assistenten Pascal en Rob liep de organisatie gesmeerd. 

De dag begon met de kinderexamens. Veel ouders, broertjes en zusjes en ook grootouders waren naar de dojo gekomen om hun kids aan te moedigen. Alle kinderen waren super geconcentreerd. En wat deden ze het goed! Ze zijn dan ook allemaal geslaagd voor hun volgende band: geel, oranje of groen.

KIDS geslaagd examenAan het einde van de kinderexamens was er nog een verrassing: een demonstratie van de jeugdgroep. Zij lieten aikidoworpen zien, maar ook worpen met stok. Aan het einde werd iedereen de lucht in gegooid door Justus, waarna de kids op hun beurt Justus weer mochten gooien. Dat was een mooi gezicht. 

’s Middags waren er dan de examens voor de jeugd. Zij doen examen voor oranje en groene band en de 6e kyu. Dan krijg je weer een witte band. Dat is de eerste volwassen graad. En dan mag je naast het jeugduur ook een keertje extra komen meetrainen met de volwassenen. 

De stage voor de volwassenen was druk bezocht. Mede door een groep die helemaal uit BelgiĆ« was gekomen onder leiding van meester Bart. Het was warm en er werd hard gewerkt. 

Aan het einde ervan werden de kyu-graad examens afgenomen. Het lijkt wel alsof de zenuwen onze grootste vijanden zijn. Maar aangemoedigd door de hele dojo heeft iedereen toch het beste laten zien. Het werd een succesvolle examenreeks. 

Daarna kon er gebarbecued worden. Heerlijke geuren dreven over het schoolplein. Uiteraard was er weer volop te eten en te drinken. Iedereen helpt mee, iedereen ruimt op. En zo leek het een paar uur later alweer alsof er niets was gebeurd.